Главная / Рубрика Страви з м"яса / Пост "Курячі ніжки в мішечку з тіста з начинкою"

Курячі ніжки в мішечку з тіста з начинкою

500 г листкового тіста (прісного або дріжджового). Листкове тісто можна приготувати самостійно або придбати готове.

- 600 г (6 штук) курячої гомілки

Для картопляно-грибний начинки:

– 300 г грибів (свіжих або заморожених)

– 700 г картоплі

- 150 г ріпчастої цибулі (1 велика цибулина)

– 50 мл молока (або 1 ст. л. молока і 1 сире яйце – замість 1 яйця можна взяти 2 жовтки)

- 30-50 г вершкового масла (за смаком)

- сіль

– перець,

нарізана зелень і приправи за смаком

- рослинна олія для смаження

Картоплю очистити, залити водою, посолити і відварити до готовності. Ріпчасту цибулю дрібно покришити. Гриби почистити і дрібно нарізати. Цибулю обсмажити на рослинному маслі до легкого рум’янцю. Додати до цибулі гриби і смажити, поки не випарується вся рідина (близько 15 хвилин). Курячі гомілки посолити, поперчити і смажити на олії до готовності. Після обсмажування гомілок на середньому вогні з усіх боків, закрити кришкою сковороду, зменшити вогонь і смажити на слабкому вогні (всього смажити близько 25-30 хвилин). Зняти зі сковороди і остудити до теплоти. Відразу після готовності воду з відвареної картоплі злити, додати вершкове масло і швидко потовкти. Потім додати в гаряче картопляне пюре гаряче молоко, посолити за смаком, ретельно перемішати, злегка збиваючи. Для поліпшення смаку, замість частини молока можна додати 1 сире яйце або 2 жовтки. Також в пюре можна додати за смаком свіжу або сушену зелень, різні приправи (перець, мускатний горіх і ін) Змішати ще гаряче картопляне пюре і гриби. Дати охолонути до теплоти. Тісто розкачати до товщини близько 3 мм, вирізати прямокутник, обрізки зберегти. З розкачаного тіста нарізати квадрати 15х15 см. З обрізків зробити невеликі “коржики”, покласти в середини квадратів, щоб дно не прорвалося. В середини квадратів покласти по 2-3 ст. л. начинки. На начинку вертикально поставити гомілки. Краї тіста зібрати в мішечок і обв’язати товстою х / б ниткою. Нитку занадто туго не затягувати. Кісточки що стирчать із тістяних мішечків корисно перед запіканням обернути фольгою, щоб вони не підгоріли. Деко застелити папером для випічки або злегка змастити олією. Викласти на деко мішечки і помістити в розігріту до 180 градусів духовку. До кінця запікання, хвилин за 5-10 до кінця, фольгу зняти для рум’янцю кісточок. Випікати до золотистого кольору близько 15-20 хвилин (до готовності тіста). З готових мішечків зняти нитки, викласти на порційні тарілки на листя салатної зелені і гарячими подати до столу. Окремо подати в соуснику часниковий соус або сметану із сіллю, часником і нарізаною зеленню, або будь-який інший соус за смаком.

Метки текущей записи:
,
Оставьте комментарий и получите ссылку на свой сайт!

Вы должны быть авторизированы чтобы оставлять комментарии.