CqQRcNeHAv

Рецепт Млинців

Молоко – 500 мл,

яйця – 3 шт,

борошно – 280 г,

цукор – 1-2 столових ложки,

сіль – 1 чайна ложка (без верха),

рослинне масло – 3 столових ложки,

вершкове масло для змазування готових млинчиків

Приготування

У миску розбити яйця, додати сіль, цукор – перемішати віночком або вилкою (збивати не потрібно).

Якщо готувати солодкі млинчики – до них можна додати побільше цукру (2-2,5 столові ложки), для несолодких млинчиків буде достатньо 1 столової ложки.

Влити до яєць приблизно 200 мл молока і перемішати.

Додати борошно і перемішати.

Тісто повинне вийти без грудок і по консистенції як густа сметана.

Влити молоко, що залишилося (близько 300 мл) і перемішати – тісто повинне вийти рідким і таким, що легко ллється.

Додати рослинне масло.

Тісто перемішати і дати постояти 15 хвилин.

Добре розігріти сковороду для млинців (бажано чавунну) і змастити її тонким шаром рослинного масла.

Зручно змащувати сковорідку розрізаною навпіл очищеною цибулиною або картоплиною, насадженою на вилку. Цибулину і картоплину потрібно вмочити в блюдце з рослинним маслом і потім змастити сковороду.

У центр сковороди вилити приблизно пів черпака або черпак (залежно від діаметра сковороди) тіста і швидко розподілити по всій поверхні сковороди тонким шаром, злегка повертаючи сковороду.

Коли краї тіста почнуть підсихати і злегка рум’янитися – підчепити млинець тонкою широкою лопаткою і акуратно перевернути.

Дати млинчику злегка підрум’янитися з іншого боку.

За допомогою лопатки зняти млинчик зі сковороди і перекласти на чисту тарілку, відповідного діаметру.

Таким чином, підсмажити інші млинчики, при необхідності, змащуючи сковорідку рослинним маслом.

Для того щоб млинці не охололи, тарілку з млинцями можна помістити в нагріту до 80-90 ° С духовку.

Гарячі млинці складати в стопку, рясно змащуючи розтопленим вершковим маслом, і прибирати тарілку з млинцями в духовку.

Подавати млинці гарячими: з медом, згущеним молоком, варенням, розтопленим шоколадом або з чим душа забажає:)

Несолодкі млинці можна подавати з червоною або чорною ікрою, зі слабосоленою сьомгою, фореллю і т.п.

У млинці можна загорнути будь-яку начинку – як солодку (наприклад, сирну або фруктову і т.п.), так і несолодку (наприклад, м’ясну, рибну, сирну, овочеву і т.п.).

Вы можете залишити коментар, или посилання на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.